De invloed van verlichting

Standard

Verlichting heeft ontzettend veel invloed op onze gemoedstoestand. Denk maar eens aan het winterdipje dat veel mensen krijgen, doordat de dagen korter en donkerder zijn. Daarom is het erg belangrijk dat werkplekken goed verlicht zijn. Betere verlichting zorgt namelijk voor hogere werkprestaties. Bovendien is het ook beter voor de gezondheid van werknemers. Licht draagt namelijk bij aan de concentratie. Hoe feller en koeler het licht, hoe hoger het concentratievermogen van mensen is. Daarom wordt er op plekken waar concentratie vereist is, zoals kantoren, werkplaatsen en ziekenhuizen, altijd koel en fel licht gebruikt. Op plekken waar je juist komt om te relaxen, zoals een restaurant, een theater of je eigen woonkamer, zie je dus vooral warm licht.

Waarom LED verlichting?

Steeds meer bedrijven stappen over naar LED verlichting. Aan de ene kant komt dit doordat dit door de overheid gestimuleerd wordt, vanwege strengere milieueisen. LED verlichting is namelijk een stuk zuiniger en duurzamer dan traditionele verlichting. Daarnaast wordt het milieuvriendelijker geproduceerd. Aan de andere kant komt dit ook omdat LED verlichting bijdraagt aan de gezondheid van werknemers. Bedrijven gebruiken namelijk meestal TL verlichting. Traditionele TL verlichting flikkert, wat ontzettend slecht is voor onze ogen. Van dit flikkeren ben je je niet bewust, maar je ogen merken dit wel. Je kunt hier dan ook concentratie- en vermoeidheidsklachten door krijgen. LED TL verlichting geeft een continu licht en flikkert dus niet. Het licht dat LED TL verlichting afgeeft is dus veel rustiger voor onze ogen, waardoor je minder snel klachten krijgt.

Led verlichting voor bedrijven

Led verlichting die veel gebruikt wordt in bedrijven zijn led tl armaturen en led panelen. Dit komt doordat dit soort lampen veel licht afgeven en vooral verkrijgbaar zijn in de koele witte lichtkleuren die gewenst zijn op werkplekken. Door een paar LED TL armaturen of panelen op te hangen kun je namelijk een hele ruimte verlichten, in tegenstelling tot het gebruiken van een los peertje. LED TL armaturen of LED panelen kun je als bedrijf, maar ook als particulier, gemakkelijk online bestellen. Tijd en moeite nemen om naar een bouwmarkt of winkel te gaan, is dus verleden tijd. Via een webshop, zoals https://www.lightexpert.nl bestel je eenvoudig de gewenste led verlichting en ontvang je deze meestal al binnen een paar werkdagen.