Vliegengordijn verlengen en inkorten

Standard

Een vliegengordijn kun je heel gemakkelijk verlengen, maar ook inkorten. En dan bedoel ik niet inkorten of verlengen van je vliegengordijn door een specialist, maar helemaal zelf. Niet heel veel mensen weten dit. Met deze kennis kan het je helpen bij jezelf overtuigen van een (online) aankoop. Schrik daarom niet wanneer je bestelde vliegengordijn onverhoopt niet past of wanneer je op voorhand weet dat jouw deurafmeting niet de standaardmaten zijn. Ik stel je gerust: je kunt een vliegengordijn inkorten en verlengen.

Standaardafmeting vliegengordijn

Over het algemeen is de standaard deurafmeting in de breedte 830 tot 930 millimeter (in moderne huizen). De hoogte varieert van 2015 tot 2115 of zelfs 2340 millimeter. De dikte van een deur is rond de 38-40 millimeter. Vliegengordijn zijn er in verschillende maten te verkrijgen. Je kunt soms beter op zoek gaan naar een vliegengordijn die iets te breed is in plaats van te smal. In de breedte is het moeilijk verlengen, maar in de lengte kun je veel vliegengordijnen wel verlengen. Zoals bijvoorbeeld bij een hulzen vliegengordijn of een mooie baan maken onder aan een magnetisch vliegengordijn (vereist enige creativiteit). Bij een hulzen vliegengordijn kun je bij veel webshops losse hulzen en haken bestellen om je vliegengordijn op de juiste lengte te maken.

Vliegengordijn inkorten

Een kattenstaart vliegengordijn kun je inkorten door de strengen af te knippen en met een vuurtje de banen aan de onderkant mooi af te werken. De breedte kun je inkorten door met een ijzerzaag het ophangsysteem in te korten. Dat laatste geldt voor de meeste vliegengordijnen. Dankzij de afneembare dopjes aan de zijkant ziet het ophangsysteem eruit als onbewerkt na inkorten. Zelfs de magnetische vliegengordijn is praktisch aan de zijkant in te korten.

Kijk daarom gerust eens op (online) shops om je perfecte vliegengordijn uit te kiezen. Het is in werkelijk allemaal veel makkelijker dan het lijkt. En dat geldt dus niet alleen voor het online bestellen, maar ook voor het verlengen, inkorten en installeren van je vliegengordijn. Ik hoop dat ik je inzicht heb kunnen geven in de mogelijkheden.