Wat is de juiste mat voor mij?

Standard

Het kiezen van een juiste deurmat lijkt simpel, maar toch zijn er een aantal factoren die je in overweging moet nemen. Dit hangt meestal af van welke functie je wil dat de mat verricht. Er zijn matten voor binnen en buiten, maar er zijn ook matten die vooral water opnemen en andere die vuil of etensresten van je schoenen verwijderen. Dus, hoe kies je de juiste mat?

Droogloopmatten

Droogloopmatten zijn binnenmatten die speciaal ontwikkeld zijn om vocht van de schoenen te verwijderen als je binnen komt. Ze zijn meestal gemaakt van katoen omdat dat extra vocht opneemt. Dit betekent wel dat vuil veelal op de mat blijft liggen en dat je hem dus regelmatig moet stofzuigen. Voor droogloopmatten op maat gemaakt kan je bijvoorbeeld kijken op http://www.mattenservice.nl/matten-assortiment/droogloopmat-op-maat.

Schoonloopmatten

De naam zegt het al, schoonloopmatten zijn gemaakt om vuil van de schoenen af te schrapen. Ze zijn meestal gemaakt van nylon of een andere kunststof zodat je schoen schoon wordt geschraapt en het vuil onder in de mat blijft liggen.

Keukenmatten

Keukenmatten zijn vooral geschikt voor de professionele keuken. Deze matten voorkomen dat etensresten die op de vloer gevallen zijn door de keuken worden gelopen. Dit helpt de vloer stroef te houden en houdt ongelukjes tot een minimum.

Buitenmatten

Buitenmatten zijn duurzame en harde matten gemaakt van een sterke nylon borstel die buiten de deur liggen. Ze zijn gemaakt om vuil van de schoenen te schrapen zodat die niet mee naar binnen wordt genomen. Ook voeren ze nattigheid goed weg. Voor een ideale combinatie kan je een buitenmat combineren met een droogloopmat. Zo hou je vuil en water buiten en blijft je vloer mooi schoon.